Call for Projects

Søk om plass for å presentere ditt prosjekt på finansieringsforumet Fiction Norway.

Fiction Norway, 14 - 15 Januar 2024

  • I samarbeid med NFI, VIRKE, ISFI og Filmfond Nord inviterer TIFF norske spillefilmprodusenter til å sende inn prosjekter til Fiction Norway. Markedet arrangeres 14.-15. januar 2024  under Tromsø Internasjonale Filmfestival. I år vil det kun være spillefilmprosjekter som skal presenteres.

    Fiction Norway skal vise fram og gjøre tilgjengelig det beste vi har av spillefilm i Norge, og stimulere til økt internasjonalt samarbeid og distribusjon. Prosjekter må være i utviklingsfasen eller i produksjon for å kvalifisere.

    Deltakere velges ut av Norsk filminstitutt, TIFF og Filmfond Nord. Vi velger ut de mest relevante prosjektene som får presentere seg på Fiction Norway 2024, og delta på etterfølgende møter med de internasjonale kjøperne.

  • Fiction Norway inviterer kjøpere, finansiører og salgsagenter av spillefilm fra Europa og USA, i dialog med NFI og Virke Produsentforeningen. Blant tidligere gjester finner vi NEON, Netflix, IFC Films, Globalgate, FilmNation, Wild Bunch International, XYZ Films, Endeavor Content, Samuel Goldwyn Films, mfl. 

  • Prosjekter må være i utviklingsfasen eller i produksjon. Dette er prosjekter som har mottatt støtte fra annen part enn produsent, og er i rute til å realiseres. Prosjekter som kun er på idéstadiet, vil ikke være aktuelle for Fiction Norway. Alle prosjekter bør ha et estimert ferdigstillingstidspunkt.

    Kriterier for å kvalifisere:

    1. Nordamerikanske rettigheter må være tilgjengelige. Har prosjektet allerede solgt alle rettighetene til nordamerikansk distribusjon kan de ikke presenteres på Fiction Norway. Det er en fordel om flere territorier er tilgjengelige.

    2. Prosjektet må ha et presumptivt potensial i det nordamerikanske og internasjonale markedet. Dette blir en kvalitativ vurdering av NFI, TIFF og Filmfond Nord. Vi tenker bredt i vår vurdering, og vil heller åpne for potensialet enn å begrense.

    Oppsummering krav til prosjekter

    • Spillefilmprosjekt i utvikling

    • Prosjektet må være egnet for det internajonale markedet

    • Nord-amerikanske rettigheter tilgjengelige

    • En bekreftet finansieringskilde på plass

  • Hvert utvalgt prosjekt kan delta med to personer. Vi anbefaler sterkt deltagelse fra både produsent og kreativ, da dette erfaringsmessig gir utslag i flere møter.

    Deltagere på Ficiton Norway vil motta:

    -bransjeakkreditering til TIFF som gir tilgang til bransjeaktiviteter og visninger under festivalen

    -hotellovernatting for to deltagere per prosjekt

    -7 min pitch under Fiction Norway

    -tilrettelagte møter etter pitch

    -sosiale møtesteder og nettverksarrangement

    -spissing av pitch i forkant (i regi av NFI)

Deadline 20. oktober